Δεν συντρέχει λόγος νευροχειρουργών επεμβάσεων Ελλήνων στο εξωτερικό

0
Share

Δεν συντρέχει λόγος νευροχειρουργών επεμβάσεων Ελλήνων στο εξωτερικό

Η «επανάσταση» που έχει συντελεστεί στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια στον τομέα της μικροχειρουργικής – ενδοσκοπικής νευροχειρουργικής έχει σημαντικά οφέλη για τους ασθενείς, αλλά και για τις δαπάνες υγείας, αφού συμβάλλει στο να μη φεύγουν οι ασθενείς στο εξωτερικό για επιβεβλημένα (και πανάκριβα εκτός Ελλάδας) χειρουργεία.

Όπως προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το κόστος για τον ΕΟΠΥΥ των επεμβάσεων που έγιναν στο εξωτερικό για 236 σοβαρά περιστατικά κατά τη διετία 2012-2014 ανήλθε σε 4,56 εκατ. ευρώ. Από τα ευρήματα φαίνεται ότι το 21% αυτής της δαπάνης ξοδεύτηκε σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις.

Όπως επισημαίνει η κοινότητα των Ελλήνων νευροχειρουργών, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να φεύγουν οι ασθενείς στο εξωτερικό. Με τις νέες τεχνικές καταργείται η επαφή, σε επίπεδο χειρουργικών χειρισμών, με τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. «Βάλαμε οριστικά τέλος στις ακρωτηριαστικές επεμβάσεις διά γυμνού οφθαλμού. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για τις λεγόμενες “κλασικές” επεμβάσεις στη νευροχειρουργική» τονίζουν χαρακτηριστικά.

[Πηγή: free Sunday]

Related Posts

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *