Book an appointment with ΙατρείοΤι είναι η online επίσκεψη στο γιατρό;

Προσφέρουμε Online ραντεβού σε όποιο σημείο και αν βρίσκεστε.

Στέλιος Βλατάκης φωτογραφία

Η πρόσβαση σε κάποιον εξειδικευμένο ιατρό δεν είναι πάντοτε εύκολη υπόθεση και σε κάποιες περιπτώσεις περιλαμβάνει ένα μικρό ταξίδι για να μπορέσει να κλειστεί ένα ραντεβού και να επισκεφθείς τον ειδικό να μιλήσεις. Ειδικά αν αναλογιστούμε τους συνανθρώπους μας στην επαρχία και το εξωτερικό. Στην επαρχία η ύπαρξη εξειδικευμένων ιατρών είναι εξαιρετικά περιορισμένη, καθώς επίσης και οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού έχουν δυσκολία πρόσβασης σε αντίστοιχες ειδικότητες ή ακόμα και όταν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης, η επικοινωνία στην ξένη γλώσσα γίνεται δύσκολα, για ένα τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο.

Τον τελευταίο καιρό, με την παρουσία του κορωνοϊού στη χώρα μας και τα μέτρα για περιορισμό στις μετακινήσεις, η συγκεκριμένη ανάγκη για άμεση επικοινωνία με κάποιον ειδικό υγείας, έγινε περισσότερο αισθητή.

Πιστεύουμε ακράδαντα στην πρόσβαση που πρέπει να έχουν οι ασθενείς στην ιατρική φροντίδα και συμβουλή. Με αυτή την εφαρμογή καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της απόστασης και να δώσουμε την ιατρική μας συμβουλή σε όποιον χρειαστεί ασχέτως του τόπου κατοικίας του.

Τι είναι το online ραντεβού;

Αναλύοντας μια ιατρική επίσκεψη διακρίνουμε τα εξής 3 στάδια. 

1

Ιατρικό ιστορικό

Το πρώτο στάδιο είναι της καταγραφής του ιατρικού ιστορικού.

2

Κλινική εξέταση

Το δεύτερο στάδιο είναι της κλινικής εξέτασης.

3

Θεραπεία

Το τρίτο στάδιο είναι ο σχεδιασμός της τακτικής αντιμετώπισης της πάθησης που έχει εντοπιστεί.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της απομακρυσμένης σύνδεσης, το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής επίσκεψης θα μπορούσε να γίνει και απομακρυσμένα, ύστερα από την σωστή καθοδήγηση του ιατρού.

Στην περίπτωση της νευροχειρουργικής και της καθοδήγησης που θα λάβετε από τον Δρ. Στέλιο Βλατάκη, μπορείτε να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για την πάθησή σας και να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί.

Μέσω βιντεοκλήσης μπορείτε να τον ενημερώσετε για το ιατρικό σας ιστορικό. Έπειτα και εφόσον κριθεί σκόπιμο από τον ιατρό, θα σας ζητήσει να ακολουθήσετε κάποιες ασκήσεις για να ελέγξει την κλινική σας κατάσταση και τέλος θα μπορέσει έχοντας μια πρώτη εικόνα να σας προτείνει και να συζητήσετε τα επόμενα βήματα.

Τεχνολογία. Τι χρειάζεται για να συνδεθώ;
Υπολογιστής στο τραπέζι

Προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία όσο πιο εύκολη γίνεται για εσάς. Επομένως εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα στο πρόγραμμά μας που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας, θα σας καλέσουν για να σας δώσουν λεπτομερείς οδηγίες για τη σύνδεση.

Από την δική σας πλευρά θα χρειαστεί να έχετε σύνδεση στο internet και μια συσκευή κινητού τηλεφώνου (smartphone) ή εναλλακτικά έναν φορητό υπολογιστή ή έναν υπολογιστή με συνδεδεμένη κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία.

Όταν θα σας καλέσουν για τις οδηγίες θα σας δώσουν ένα σύνδεσμο που όταν τον επιλέξετε να ανοίξετε την ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού, θα σας περιμένει ο γιατρός στην άλλη άκρη της σύνδεσης.
Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσης τεχνολογίας, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε αυτή τη σύνδεση όσο πιο προσιτή και εύκολη γίνεται. 

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται ένα απομακρυσμένο ραντεβού;

Αυτή η μέθοδος για απομακρυσμένη εξέταση μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη στις εξής περιπτώσεις:

  • Όταν υπάρχει δυσκολία μετακίνησης στην Αθήνα για άμεση κλινική εξέταση (είτε από την Ελληνική επαρχία είτε από χώρες του εξωτερικού)
  • Επιθυμία να λάβει μια δεύτερη γνώμη ο ασθενής και από έναν άλλο ειδικευμένο επιστήμονα
  • Όταν δεν υπάρχει εύκολα διαθέσιμος χρόνος φυσικού ραντεβού.
  • Όταν θέλουμε να γίνει μια συγκεκριμένη ώρα το ραντεβού χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές.
  • Όταν ο ασθενής ανήκει στις ευάλωτες ομάδες για τον κορωνοϊό και υπάρχει περιορισμός στην μετακίνηση.
Παγκόσμιος χάρτης

Καλύπτει όλες τις παθήσεις η συνάντηση που θα κάνουμε με το απομακρυσμένο ραντεβού;

Στέλιος Βλατάκης μικροσκόπιο

Ένα μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων μπορεί να καλυφθεί με αυτό τον τρόπο διεξαγωγής της εξέτασης γιατί ο συνδυασμός των εξετάσεων και της κλινικής εικόνας που μπορεί να λάβει ο γιατρός, δίνει μια επαρκή εικόνα για τη φύση του προβλήματος και τον τρόπο αντιμετώπισης. Ωστόσο αυτός ο τρόπος διεξαγωγής της εξέτασης σε καμία περίπτωση δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει την φυσική παρουσία του ασθενούς στο γραφείο του ιατρού, αλλά να εξυπηρετήσει τις περιπτώσεις που χρειάζεται άμεση επικοινωνία.
Ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις μετά από το απομακρυσμένο ραντεβού, ο γιατρός να κρίνει ότι χρίζει εξέτασης δια ζώσης. 

Έχετε απορίες;

Αν έχετε απορίες για τη διεξαγωγή της Online επίσκεψης, μπορείτε να μας στείλετε το μήνυμά σας και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Προτεραιότητά μας είναι η παροχή της ιατρικής φροντίδας σε όσους το χρειαστούν ξεπερνώντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς.